Start   Artikelen   Rehabilitatie-Centrum   Video's   Grote-Verzoendag 

 Contact 
 Landkaarten   Russische-Liederen   Sponsor 

Gevangenen in Rusland bezoeken - hoe kom je daartoe?

Veertig jaar voordat Atie de Koning voor het eerst een gevangenenkamp in Rusland bezocht, wist ze al dat ze dat ooit zou gaan doen. Haar vader vertelde haar als kind al van mensen die gevangen zaten omdat ze in God geloofden. Een speelfilm over een Russische gevangenis liet zien hoe het daar toeging. De combinatie van de kansloosheid in die film en de kennis over geloofsvervolging raakte haar diep. In 1996 reisde Atie voor het eerst naar de provincie Tula, ten zuiden van Moskou.

Toen gingen de deuren van de kampen officieel dicht voor buitenlanders. De wet werd aangepast. “Je roeping is volbracht. Het is nu klaar”, werd me gezegd. Van mijn Vader hoorde ik deze woorden zeker niet. Al tijdens de jaren dat de kampen “open” waren, bezochten we ook sanatoria, armenhuizen, tuchthuizen en kindertehuizen.
Juist daar vonden we veel zieke gevangenen en kinderen die vanuit het kindertehuis,
via de tuchthuizen op weg waren naar de gevangenkampen.

Toen zij daar door de modder en in de kou door het kamp liep, wist ze: "Hier ben ik voor geboren."

Het Opwekkingslied 'De woestijn zal bloeien' loopt als een rode draad door haar leven. Hoe dat zo gekomen is en de bijzondere belevenissen tijdens haar reizen naar Rusland, daarover gaat Elly van Iersel met Atie in gesprek.


Klik hieronder om de uitzending te beluisteren.Datum:zat, 2017-03-04
radioprogramma:   Gastvrij
Presentator:Elly van Iersel
Technicus:Sjoerd Plantenga
Gast:Atie de Koning

  Terug naar Artikelen menu