Start   Artikelen   Rehabilitatie-Centrum   Video's   Grote-Verzoendag 

 Contact 
 Landkaarten   Russische-Liederen   Sponsor 


Sponsor van “God’s Huis van Genade”
Woerden, maart 2021    

Lieve Vrienden van Nikolaj,

SHALOM van Nikolaj

Deze foto’s laten al zien, dat het in Rusland volop winter is en dat er veel sneeuw ligt. JUIST in de winter gaat het werk van de Opvang van vrijgekomen gevangenen door!

"God’s Huis van Genade” wordt meer en meer bekend in Rusland, zeker in de winter is er nog meer aanloop van daklozen 😊

Nikolaj's auto is oud en op, maar HALLELUJA, Hij Kreeg De Gift Om Een Auto Te Kunnen Kopen! In mei gaat hij met pastor Joera en Pawjel met het vliegtuig naar Wladiwostok, een afstand van 9.000 km, want in Moskou is de auto-verkoop te corrupt. Ook Joera en Pawjel zijn aan een andere auto toe, deze enkele reis vlieg-ticket voor 9.000 km kost 250 euro.
In Wladiwostok is er behalve een florerende auto-verkoop, natuurlijk ook een onafzienbare parkeerplek van oude auto’s 😊 Alle keren is Nikolaj alleen gereden naar Wladiwostok en liet daar ook zijn oude auto achter.

Maar de laatste keer besefte hij: "Dit moet ik niet meer alleen doen, want slapen is dan
ook waken, want er zijn altijd “auto-kapers op de kust”.

Zo is Nikolaj weer gevraagd om over zijn Gevangenen-zorg te vertellen bij de medewerkers en voorgangers en christenen, die GIDEON, de Bijbeluitgeverij in Moskou, een warm hart toe dragen. Verbazend blijft het, dat een nieuwe testament, niet de hele Bijbel, op straat Vrij uitgedeeld kan worden.

Dus niet verwonderlijk, dat Nikolaj vanuit heel Rusland door voorgangers en familie gebeld wordt met de vraag of hij nog een Opvangplek heeft. Bij hem is altijd plek, desnoods slaapt hij op de bank in de woonkamer, maar hij beseft gelukkig meer en meer, dat hij echt ’s nachts moet slapen - rusten. Sinds hij vrijkwam, na 25 jaar vogelvrij geweest te zijn in de gevangenis, bleek hij niet meer diep te kunnen slapen. Het slaap-centrum in zijn hersenen is verstoord, was op röntgenfoto’s te zien.
Maar nu heeft hij eindelijk een eigen slaapkamer in zijn kantoor 😊

Rusland ligt onder een dik pak sneeuw. Het land rust uit. HOERA! STRAKS kan er een tweede groente-fruit-Kas gebouwd worden, kunnen de aardappels en uien weer de grond in, de moestuinen ingezaaid en de nieuwe fruit-bomen geplant
In "God’s Huis van Genade” vervelen ze zich zelden. Ook vaak wel gasten.
Ja, het is GOUD, dat voorgangers om de beurt uit de omliggende plaatsen graag op bezoek komen uit vriendschap of voor een gesprek of ook daar een Bijbelles te geven.

Kok Sergei is een kanjer. Hij is de Kok vanaf de start. Het is een kleine tengere man, met hartklachten, want hij zat vele jaren gevangen. Maar de geslaagde hart-operatie deed hem LEVEN. Hij doet nu de boodschappen, maakt dagelijks de lekkerste maaltijden klaar in feestelijk opgemaakte schalen. WANT Gastvrijheid is echt het grootste Talent in Rusland. Geen grotere eer voor een Rus, dan een GAST te kunnen ontvangen en een overvloedige feest-maaltijd aan te kunnen bieden.

Corona is daar echt niet het gesprek van de dag!! Ik hoor daar letterlijk geen enkel verhaal over.

HARTelijke groeten,
     Dankbare Atie de Koning-Bos.


Spreekbeurt bij GIDEON. Kerkgebouw

"God’s Huis van Genade" NU.


Bekendmaking van de Gideon-dag.

  Terug naar Artikelen menu