Start   Artikelen   Rehabilitatie-Centrum   Video's   Grote-Verzoendag 

 Contact 
 Landkaarten   Russische-Liederen   Sponsor 

Woerden, Pinksteren, 31 mei 2020    

Weer een Wonder in Gods Huis van Genade.Ik kan ook nu weer geen andere naam voor bedenken als EEN WONDER!

Enkele maanden geleden klopte een echtpaar op de deur van Gods Huis van Genade in Majskii. Deze mensen kwamen uit de Oekraïne.
De man had na zijn vrijlating bij Nikolaj onderdak en opvoeding gekregen. Hij leerde in het Huis Jezus kennen. Hij vertrok daarna naar zijn familie in de Oekraïne. Daar ontmoette hij zijn christenvrouw. Ze trouwen en staan nu samen voor de deur van Gods Huis van Genade. Waarom? Omdat ze allebei een bewogen hart hebben voor “Kinderen zonder een Thuis”. Zij is een gediplomeerd coupeuse en hij is goed in klussen.

Bij Nikolaj zijn ze aan het goede adres. Mensen van elke leeftijd zijn welkom. Baby Victoria woont er met haar mama Ljena al van voor haar geboorte. Juist Kinderen raken Nikolajs hart. Hij weet uit eigen ervaring wat het is geen Thuis te hebben. Hij zoekt ze overal op, nooit met lege handen. Al enkele jaren brengen de kerken bij hem afgedankte kleding. Nikolaj sorteert de kleding, selecteert alles en brengt de kleding op Plekken waar dat nodig is.

Er komt ook kleding binnen, die eerst nog gerepareerd of vermaakt moet worden! Nu komt er een gediplomeerde coupeuse aan de deur. Op de zolder is Plek voor een naaikamer. Er wordt een lange tafel getimmerd met een grote lamp aan het plafond erboven, zodat er overal licht genoeg is. MAAR er is geen geld voor een elektrische naaimachine. Ik vraag een bijdrage aan bij de stichting HAELLA, een bevriende goede gever in Den Haag.
Piet en ik vullen de nodige formulieren in met het verzoek om geld voor twee elektrische naaimachines.
Heel snel krijgen we bericht, dat HAELLA een gift overmaakt voor twee naaimachines. Halleluja!

Intussen zijn de twee naaimachines gekocht en ze worden gebruikt om kleding te naaien of te vermaken. Voor volwassenen en voor kinderen. Het Wonder wordt nog mooier, als blijkt dat Wolodja, die 40 jaar gevangen heeft gezeten en al lang bij Nikolaj woont, in de gevangenis heeft geleerd met een naaimachine om te gaan.
Wolodja heeft intussen al heel wat kinderkleding genaaid. Voor hem is het zo’n TROOST om NU boefjes, die zijn zoals hij was, te kunnen verrassen met door hem gemaakte kleding.

JA, ik zou met twee vriendinnen in juni 2020 naar Rusland gaan. Ik besef echt wel, dat ik niet de enige ben, die van plan was dit jaar op reis te gaan, maar dat de reis niet door kan gaan vanwege de maatregelen rond het corona virus!

De drie vliegtickets naar Moskou voor 7 juni 2020 en 21 juni 2020 (heen- en terugreis) liggen op mijn bureau.
Ook de aanvraag voor het religieuze jaarvisum voor twee van de drie reizigers. Hun paspoorten en pasfoto’s liggen klaar. Het was enkel nog nodig twee korte bezoeken aan het Russisch visumbureau in Den Haag te brengen… Dit visum-bureau is nu ineens GESLOTEN.

Mijn visum is tot eind juni 2020 geldig. Ik heb intussen de eerste stap gezet voor een volgende reis en ik heb in Rusland om een nieuwe uitnodiging voor een Religieus Jaarvisum gevraagd. Maar ook daar zijn alle instanties nu gesloten. Dit zou ons 41ste bezoek geweest zijn. Dat de reis niet door kan gaan, was voor het hart van de Russen en voor ons hart best wel een flinke tegenvaller. Maar D.V. zullen we elkaar weerzien.
Via WhatsApp hebben we nu dagelijks contact.

De Zegen van SHALOM.
Atie de Koning-Bos

U kunt mij bereiken via de Contactpagina.


Stichting Diaconale Initiatieven Woerden
Ons bankrekeningnummer is: NL37RABO 03737 13908
Ons ANBI nummer is: RSIN 8558 66743
Het Kamer van Koophandel is: 6481 6451
t.a.v. Rusland project


Klik op de foto voor een uitvergroting
klik dan nogmaals op de uitvergrote foto om deze weer te sluiten
  Terug naar Artikelen menu