Start   Artikelen   Rehabilitatie-Centrum   Video's   Grote-Verzoendag 

 Contact 
 Landkaarten   Russische-Liederen   Sponsor 

Woerden, november 2020    

Bijzondere trouwe VRIENDEN van Nikolaj
SHALOM!

Jullie snappen, dat ik heel Dankbaar ben, om te kunnen schrijven, dat Nikolaj weer gezond is.
De arts in het Sanatorium aan de Zwarte Zee heeft hem wel aangeraden te waken over zijn buik-gewicht! Vooral veel fruit te blijven eten!

Jullie snappen, dat ik heel Dankbaar ben, om te kunnen schrijven, dat Nikolaj weer gezond is.
De arts in het Sanatorium aan de Zwarte Zee heeft hem wel aangeraden te waken over zijn buik-gewicht! Vooral veel fruit te blijven eten! En beslist in het voorjaar terug te komen. Minstens twee weken. Nikolaj wil dat graag, hij merkt ook dat het eten van fruit hem GOED doet.

Jullie snappen ook, dat ik Dankbaar ben, om te kunnen schrijven, dat de actie voor Schapen en Ganzen zo voorspoedig is verlopen! Begin deze week hebben Piet en ik de binnengekomen giften aan Nikolaj door gestuurd. Binnen 24 uur heeft Nikolaj deze overmaking dan op zijn rekening staan. Kleine Bank-wereld.

Nikolaj is een BOUWER en een BOER en wordt nu ook een HERDER. Het gras is gemaaid en tot hooi gedroogd en kon de Hooischuur in. De aardappels zijn gerooid. Het is een opvallend goed aardappel jaar bij hen geweest! Maar zeker niet bij iedereen. Teveel regen... Heel wat kilo’s aardappels gingen al naar de Opvang voor zwervers van Victor in Woronjezj, maar ook naar de Opvang van Wolodja en naar een kerk vlakbij. Nikolaj GENIET om uit te kunnen delen.

Ja, Nikolaj en Victor werken op veel terreinen samen: De KERKEN rondom Nikolaj brengen kleding bij hem, in "God’s Huis van Genade” wordt deze kleding z.n. hersteld en gebruikt of naar de Straatkinderen-opvang of naar Victor gebracht.

Nikolaj is na het overmaken van onze giften, er op uit gegaan. Kon helaas niet met Oleg!! Oleg lag in het ziekenhuis om zijn veel te lage vitamine B12 gehalte, maar daar brak in het Ziekenhuis een bacteriële besmetting uit. Bleek uit de toiletruimte te komen... Ook Oleg werd extra ziek en werd naar Huis gestuurd… Zeker weten dat in “God’s Huis van Genade” de toiletten nu extra SCHOON zullen zijn!

Nikolaj heeft een Christen vriend Pjotr, die in schapen handelt. Met Wim en Riet en Lenie zijn wij op bezoek geweest bij Pjotr en zijn vrouw Irina. Overdrijf ik al ik zeg, dat Pjotr wel 150 schapen heeft?

Enig was, dat Nikolaj en Pjotr toen wij er waren, schaap Suus konden aanwijzen, die daar een tijdelijk onderkomen had gekregen. Schaap Suus kan nu wel mee terug naar "God’s Huis van Genade”. Nikolaj kan nu vijf schapen en een ram kopen. Alles is er voor klaar gemaakt.

De Waak-ganzen worden eind van het jaar - begin volgend jaar gekocht. Ze krijgen een plek bij de ingang van het terrein. Natuurlijk in een bijpassend “OPEN en STEVIG VERBLIJF”. Ik begrijp, dat die ganzen ook “opgevoed" moeten worden tot waakganzen.

Nikolaj schrijft zijn app’s zonder punten of komma’s of hoofdletters, dus soms is het puzzelen wat hij schrijft / bedoelt. Gelukkig is vertaler Marc Radema altijd bereid om te vertalen.

Lieve VRIENDEN, nogmaals DANK voor jullie HARTverwarmende reacties! De ganzen en schapen kregen zelfs de naam van de goede gevers mee😇

Genoeg geschreven. Nikolaj schrijft graag. Terwijl ik NU schrijf, ontvang ik een app van hem, dat hij morgen een foto van schaap Suus toe zal sturen.

Bij deze de HARTelijke groeten en bovenal
        de rijkste Zegen van SHALOM toe gebeden.


  Terug naar Artikelen menu