Start   Artikelen   Rehabilitatie-Centrum   Video's   Grote-Verzoendag 

 Contact 
 Landkaarten   Russische-Liederen   Sponsor 

“Hoe is het in “Gods Huis van Genade?”

Van deze vraag word ik blij, want er gebeuren zoveel mooie dingen daar in die Opvang voor gevangenen, die vrijkwamen.

Nikolaj en ik hebben app-contact, wat een pracht uitvinding voor in deze tijd. Nikolaj en ik houden allebei van schrijven, heel belangrijk in dit bezig zijn voor gevangenen.

Morgen komt mama Ljena met haar pasgeboren baby Victoria weer thuis. Ljena vond 2 jaar geleden bij Nikolaj een dak boven haar hoofd en de keuken werd haar werkplek. Tijdens het 10 jarige Feest van “Gods Huis van Genade” met zoveel gasten, hebben we Ljena als een manager gezien. Niets was haar teveel. Ze maakte de mooiste schalen met voedsel klaar. Ljena kreeg een vriend, in haar vrije dagen was ze bij hem. Toen ze in verwachting bleek, hoefde hij haar niet meer.
Ze kon gaan. “Het was niet zijn kind…”, zei hij.

Nikolaj timmerde in een grote slaapzaal een kleine kamer voor moeder en a.s. kind. Er kwam een wiegje, commode, wandelwagentje en zelfs een kleine wasmachine. Morgen zullen moeder en kind warm ontvangen worden. Goede Gevers zorgden dat dit gekocht kon worden, Deze week kwam de vader van de 7 jarige Fjedor vrij. Hij kreeg onderdak bij Nikolaj, want de moeder van Fjedor moest in het ziekenhuis opgenomen worden vanwege kanker. Toen mocht ook Fjedor bij zijn vader en Nikolaj komen wonen. Ik kreeg een foto van een stralende Fjedor, die twee duimen omhoog steekt. Nikolaj is dol op kinderen. Hij zoekt ze op in Kinder-Tehuizen en Kindergevangenis. Zijn tas is dan altijd gevuld met verrassingen en lekkernijen. Voor veel kinderen is hij een Vriend en het Voorbeeld geworden, dat er ook TOEKOMST voor hen is.

Nikolaj is zelf een weeskind, straatkind en straatboefje geweest, die achter slot en grendel kwam, omdat zij de autobanden leeg prikten van de communisten.

Op de zolder in “Gods Huis van Genade” is een Naai-kamer gekomen. De kerken in de omgeven brengen bij Nikolaj hun verouderde kleding. Hij deelt ze uit aan jong en oud. Veel kleding heeft een opknapbeurt nodig... Daar zorgt nu een echtpaar voor. De man had ooit bij Nikolaj een thuis gevonden. Goede Gevers zorgden voor de twee naaimachines.

Zo rijgen de verhalen zich aaneen. Dankbare gasten, die kwamen, vertrokken of bleven en een nieuw leven begonnen met JEZUS zijn zovelen. Nikolaj houdt keurig bij wie kwam en ging. Het stadsbestuur heeft alle vertrouwen in Nikolaj, helpt zelfs werk te vinden voor de gasten als ze een beetje bijgekomen zijn van de gevangenistijd.

Het is daar verboden te schelden, vloeken, roken of drinken. Na drie correcties kunnen ze gaan. Het is verplicht elke morgen om 7.30 uur gewassen, geschoren en aangekleed bij de Bijbellezing met Gebed te zijn. Daarna is het uitgebreid ontbijten.
In juni ga ik er met twee vriendinnen weer heen. De vliegtickets zijn al gekocht.


De Zegen van SHALOM.
Atie de Koning-Bos


Klik op de foto voor een uitvergroting
klik dan nogmaals op de uitvergrote foto om deze weer te sluiten


  Atie de Koning-Bos.

  Terug naar Artikelen menu