Start   Artikelen   Rehabilitatie-Centrum   Video's   Grote-Verzoendag 

 Contact 
 Landkaarten   Russische-Liederen   Sponsor 

Woerden, december 2020    

Gaat Nikolaj met pensioen?


Sponsor van “God’s Huis van Genade”
Ja, zaterdag 19 december 2020 is Nikolaj jarig, hij wordt dan 65 jaar.
Wees gerust, hij gaat niet met pensioen.
Juist niet!

Als er een geniet van zijn door GOD gekregen opdracht en die wil vervullen, dan is dat NIKOLAJ wel. Zijn hoofd en hart zijn altijd bezig om zoveel mogelijk mensen aan de voeten van JEZUS te brengen. In of buiten "God’s Huis van Genade”, dat maakt niet uit. Wie daar aan de deur klopt, wordt binnen gelaten. Een jonge moeder met twee kleine kinderen klopte gisteren aan. Thuis was het niet langer veilig… Nu zijn er drie kinderen. Grote vreugde voor Nikolaj, hij had als kind ook geen dak boven zijn hoofd...

“Sergei, Nikolaj’s rechterhand en vriend, de beste Kok al vele jaaaren, werd drie keer betrapt alcohol gedronken te hebben. Hij moest dus vertrekken. Dat was heftig voor allebei. Nikolaj bracht hem bij een Amerikaanse christen-vriend, die ook een Opvang begonnen was. Sergei kwijnde daar weg. Gelukkig mocht hij na een jaartje weer naar Nikolaj. Verrassing voor Sergei, zijn invalide-uitkering-pensioen werd verhoogd om zijn goede gedrag de laatste drie jaren. Dat was een feestje waard.

Laatste nieuws uit de schapen-schuur: Er zijn twee lammetjes geboren! Foto’s komen gauw.

Mijn standaard vraag aan Nikolaj: "Wat staat er bovenaan je lijstje?” "Een andere auto", schreef hij gelijk. "Mijn auto heeft nu 513.000 kilometer gereden Pas ben ik van achteren aangereden door een 20 jarige student, zonder rijbewijs! Vreselijk, dat maakt de auto nog minder waard, want deze intussen gerepareerde schade vermindert de waarde van de auto. Ik blijf eerlijk en zal dit bij de verkoop benoemen”.

De volgende dag schreef hij: “Sorry, sorry, mama Atie, dat is niet het goede antwoord op jouw vraag!! Jullie doen allemaaal al veeele jaaaren zoveeel!! EN TOCH weet, een andere auto is geen luxe-wens van mij! Ik heb de auto letterlijk Elke Dag nodig voor de gasten en voor ons Bedrijf.

Een wens van mij is om het hele terrein van "God’s Huis van Genade" te asfalteren. (Zie foto). Wij zijn al begonnen en we willen er zo graag mee doorgaan: Asfalteren langs de Autowerkplaats - de Garage- de Sauna - de Broeikassen - tot aan de Koeienstal. Het dorpje Majskii is echt nog een Blubber Dorp.

We hopen en bidden, dat het stadsbestuur van Sjokino (de stad vlakbij) een asfaltweg naar Majskii aanlegt. Ons adres is: Majskii 8A. Haha, Majskii telt 8 huizen en het adres van "Gods Huis van Genade” is Majskii 8 A.

Maar mama, ik wil niets aan mijn Hollandse Vrienden vragen, maar hen BEDANKEN. Iedereen, kan hier Jezus leren kennen, krijgt een bed, drie maaltijden per dag, kan werken, medische verzorging krijgen en kleding, DANKZIJ onze Hollandse Vrienden. Elke aardappel, boterham, groente, fruit en pap, die wij eten, is DANKZIJ onze Hollandse Vrienden. Elke koe en stier, kip en haan en kuikens en schaap en ram en lammetje, is er DANKZIJ onze Hollandse Vrienden. GOD weet, hoe DANKBAAR ik voor hen ben En dat ik mijn Hollandse Vrienden elke dag ZEGEN “.

Lieve Vrienden van Nikolaj, ik denk dat ik zo Nikolaj’s brieven en app’s heb samengevat. Als wij hem allemaal zaterdag de 19de december Zegenen, zal dat zeker zijn allermooiste KADO uit de Hemelen zijn.

JA EN AMEN!    
HARTelijke groeten,
        Atie

  Terug naar Artikelen menu