Start   Artikelen   Rehabilitatie-Centrum   Video's   Grote-Verzoendag 

 Contact 
 Landkaarten   Russische-Liederen   Sponsor 

RUSLAND-PROJECT - DANKBAAR TERUG KIJKEN OP 2018

In 2018 ben ik twee keer naar Rusland geweest. In februari met Rob Muijt naar Nikolaj en het Huis van Gods Genade. De vele sneeuw maakte de natuur tot een sprookje. Zo mooi! Geregeld riep ik ontroerd: “HOE GROOT ZIJT GIJ!”

Tijdens deze reis hebben we in het hart van de bediening van Nikolaj gewoond: Hij toont met woord en daad dat een ieder die daar binnenloopt WELKOM is. Dit is de Gastvrijheid die Jezus ons opdraagt. De eerste nacht deelde ik de slaapkamer met Olja, een jonge vrouw die vanuit het Armenhuis naar Nikolaj gebracht was. De hele nacht hoorde ik haar kreunen en huilen in haar slaap. We pleitten voor haar bij de Genadetroon. De tweede nacht sliep ze rustig. Ik kon het nauwelijks geloven. Olja heeft ergens een zoontje.

Zo is Gods Huis van Genade gevuld met mensen, voor wie geen plaats was bij hun geboorte en die leefden tussen de “wilde dieren” op straat. Nu is er voor hen een THUIS, waar de deur OPEN staat, waar de tafel gedekt is, waar een luisterend oor en gevouwen handen zijn, waar werk is. Dat maakt gezond. En er zijn regels : verboden te vloeken, te schelden en alcohol te drinken. Daar is te horen: Bekeer je en begin een nieuw leven met Jezus. In het meer vlakbij hebben al velen hun oude leven begraven en ze zijn opgestaan in een nieuw leven waarin ze de Hand van Jezus stevig vasthouden.

Ik denk niet, dat er een plek op de wereld is, waar meer voor Willem-Alexander en alle Goede Gevers in Nederland gebeden en gedankt wordt dan daar. Over “dat kleine landje met dat grote hart voor gevangenen” blijven Nikolaj en alle gasten zich verbazen. Ik zag de Opvang voor Invaliden. Klasse! De nieuwe sauna. Klasse! De stal met koeien. Klasse! De vernieuwde garage. Klasse! Het hooi kon binnen gebracht worden dankzij de hooischudder. Klasse! Groente is verbouwd in de plastic kas. Klasse!

In september 2018 nam Nikolaj ons vieren mee naar onze vrienden in de Kaukasus. Ook daar die overweldigende mooie schepping. We wandelden op 4000 meter hoogte en knielden daar voor de Schepper. We bezochten daar kostbare mensen, jong en oud, die niet gewenst waren op deze wereld. Zij waren zo dankbaar dat volgelingen van Jezus uit Holland hen wilden bezoeken. Ik schreef er al over in Kerkklanken.

Op zondag 17 maart is de opbrengst van de eerste collecte bestemd voor de bouw van een tweede groentekas. Van 7 tot 21 juli hopen we weer naar Rusland te gaan, naar Nikolaj in Gods Huis van Genade. Ze zien uit naar onze komst. Ze vernieuwen nu de vloerbedekking. Zeker 200 gasten leefden daar al voor lange of kortere tijd. Dat kan, dankzij die Goede Gevers, daar in dat kleine Nederland.

Voor u allemaal SHALOM toegebeden in uw leven.

Atie de Koning-Bos.


  Terug naar Artikelen menu