Start   Artikelen   Rehabilitatie-Centrum   Video's   Grote-Verzoendag 

 Contact 
 Landkaarten   Russische-Liederen   Sponsor 

Verslag van EO uitzending op 11-8-2018

Verslag van Atie de Koning-Bos

Op zaterdagavond 11-8-2018 ben ik met twee vriendinnen en de twee dochters van Yvonne, allemaal uit onze kerk naar de EO studio geweest.

Wat een belevenis! We kregen 3 kwartier zendtijd om te vertellen over het boek “VOL van VERHALEN”, waar Suzanne en Yvonne de initiatiefnemers van zijn. Wat een Kanjers. Twee jaar zijn ze bezig geweest, eer het Boek er was.
Altijd waren er weer Helpers op onbekende terreinen om een Boek uit te geven.

Het Boek is gevuld met "zelf mee gemaakte verhalen" van schrijvers uit onze kerk. Uniek. ik ben een van die verhalenschrijvers. De EO had mij ook uitgenodig, vertelde Susanne. We waren best heel benieuwd HOE het zou gaan.

We moesten even wachten, een jonge vrouw met een warm hart voor Oezbekistan werd geïnterviewd. We kregen wat te drinken. “Laten we eerst om een Zegen vragen”, stelde ik voor.

“Sorry, sorry, ik heb mijn huiswerk niet goed gedaan, om mij ook in jouw verhaal te verdiepen”, zei onze gastvrouw mij. “Vakantietijd … ruilen met elkaar… je snapt hoe dat gaat”. “Het zij zo”, zei ik gelijk. “Neeeee, ik stel voor dat jij jouw verhaal in het derde deel van de Uitzending, voorleest”. “DANK je wel, doe ik graag”, zei ik blij verrast.

Daar zaten we op hoge stoelen met zwevende benen en een microfoon voor ons. Heel knap, welke vragen onze gastvrouw stelde. Ze had zeker GOED haar huiswerk gedaan voor Susanne en Yvonne, die ook zelf verhalen hebben ingezonden.

Tot slot mocht ik mijn verhaal voorlezen. Ik had al streepjes gezet bij die woorden, die echt de klemtoon in het verhaal moesten krijgen. Het verhaal ging natuurlijk over Nikolaj in Rusland. Over zijn schreeuw: “Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?"

De Uitzending duurde 5 minuten langer dan gepland, maar dat was geen probleem, vertelde de technicus.
Ik sliep gelijk, had ik niet verwacht na zo’n enerverende avond.

Beluister hieronder de uitzending in delen

Uitzending - Deel 1

Uitzending - Deel 2

Uitzending - Deel 3


  Terug naar Artikelen menu