Start   Artikelen   Rehabilitatie-Centrum   Video's   Grote-Verzoendag 

 Contact 
 Landkaarten   Russische-Liederen   Sponsor 

Woerden, 10 januari 2004

"Bezoek aan tehuis kwam net op tijd"

WOERDEN - Vorig jaar zomer besloten Ina Kool en Atie de Koning uit Woerden geld in te zamelen voor de 125 wezen van het Russische kindertehuis in Obidimo. In december reisden de vrouwen af naar de Rusland met in hun zak 6400 euro.
"Ons bezoek aan het kindertehuis kwam net op tijd", vertelt Kool. "De grote kachel die het tehuis moest verwarmen deed het bijna niet meer en de kinderen liepen met mutsen door het gebouw. Het was buiten ongeveer min 17 graden Celsius" Eigenlijk wilden de vrouwen het geld gebruiken voor nieuw sanitair in het kindertehuis, maar een nieuwe ketel was nu belangrijker. De kinderen waren volgens de Woerdensen wel een stuk vrolijker dan toen ze hen in de zomer zagen. "Je kon merken dat ze blij waren dat we hen een tweede keer bezochten", legt De Koning uit. "Ze weten nu dat het bezoek in de zomer niet eenmalig was en dat we ze vrijwillig bezoeken en van ze houden. Dat hebben ze niet vaak meegemaakt."

Laarzen
De wezen en straatkinderen kregen van de "Rusland-groep" ook gewatteerde laarzen."
Ze liepen met versleten gympen door de sneeuw", zegt De Koning. "Dat was zo zielig.
Dus nadat de ketel was gemaakt en er nog geld over bleek te zijn, hebben we de warme schoenen gekocht."

Aan het gebouw is in de tussentijd nog niet veel verbeterd. "We willen ze eerst helpen met de dure uitgaven", zegt Kool. "Nu was dat de verwarming, maar het tehuis heeft ook nog een autobus nodig om de kinderen te vervoeren." In augustus gaan Kool en De Koning naar Rusland en hopen dan genoeg geld te hebben voor het voertuig. "We hebben in ieder geval al ruim 350 euro binnen voor nieuwe bedden en matrassen. Woerdenaar Arie van der Stelt heeft dat geld opgehaald met een voetbaltoernooi dat hij aan het eind van het jaar in Harmelen, Zegveld en Woerden hield. "Het is fijn dat mensen zulke acties houden voor dit goede doel."

  Terug naar Artikelen menu